Omgeving

U kunt uw verblijf in Baarle ook combineren met een bezoek aan één van de vele bezienswaardigheden in de directe omgeving. In een straal van 40 km bevinden zich maar liefst 3 grote attractieparken:

De Efteling

Safaripark en Speelland De Beekse Bergen

Bobbejaanland

Entreekaarten voor de Efteling en Bobbejaanland zijn te koop bij de VVV Baarle-Nassau-Hertog.

Baarle ligt ook op steenworp afstand van enkele steden waar u naar hartelust kunt winkelen, een terrasje kunt pakken of een museum kunt bezoeken. De stad Breda (20 km) heeft een rijke historie met vele mooie gebouwen en een gezellig winkelcentrum. In Tilburg (20 km) proeft u van het industriële verleden van deze stad en brengt u een bezoek aan het Textielmuseum, Natuurmuseum of Museum de Pont. In juli bevindt zich hier ook de grootste kermis van Europa. Turnhout (13 km) biedt naast gezellige winkelstraatjes ook tientallen gezellige terrasjes op de Grote Markt. In Antwerpen bent u in 45 minuten. Hier proeft u de sfeer van de Scheldestad, waarbij een bezoekje aan de Vogeltjesmarkt of de overbekende Zoo niet mag ontbreken. 

Als u golfen leuk vindt dan zijn er ook voldoende mogelijkheden in de buurt.
De turfvaert in Rijsbergen
Brabant Golf in Rijen
Goirle Golfclub
Landgoed Nieuwker in Goirle
Prise Déau in Tilburg

Natuur

Er zijn in Baarle-Hertog en Baarle-Nassau en omgeving veel wandel en fietsroutes. Naast de bekende wandel en fietsknooppuntroutes zijn er ook diverse wandel en fietsroutes via de website van de plaatselijke VVV te downlaoden: http://www.vvvbaarle.nl/fietswandel_199.html

In het Grensland staat de natuur op het voorplan. We hebben immers een hele waaier van loof- en dennenbossen, heidegebieden en weide- en akkerlandschappen.
De Mark meandert rustig door dit afwisselende landschap, terwijl het Kanaal een sobere rechte lijn trekt waarlangs het aangenaam fietsen is.